Ik merkte dat ik stukje bij beetje weer mezelf hervond

Het verhaal van Johan

Een aantal jaren geleden kwam ik in een negatieve spiraal terecht.
Door allerlei elementen die in mijn privéleven plaatsvonden. Het leek wel of ik in een achtbaan terecht was gekomen. Ik kwam steeds verder van mezelf af te staan.
Alle normen en waarden waar ik voor stond waren opeens een hele grote hobbel geworden. Ik moest op zoek naar mezelf.
Vorig jaar heb ik de hulp van Carolien ingeroepen en met de hulp van haar ben ik deze reis aangegaan.
Zij heeft mij geleerd om weer te voelen en daar naar te handelen en om weer naar mezelf te luisteren.
Middels oefeningen maakte ik kleine stapjes voorwaarts. Ze heeft me heel hard laten werken. En ik merkte dat ik stukje bij beetje weer mezelf hervond.
Ik was zo te spreken over de manier van werken dat ik ook anderen al in contact heb gebracht met de praktijk.
Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor de wijze waarop Carolien mij mezelf weer heeft terug laten vinden!

Carolien over onzekerheid en minderwaardigheid

Carolien over onzekerheid en minderwaardigheid

Neuscorrectie, rimpelbehandeling, facelift, liposuctie...

Je lichaam is vaak het eerste wat anderen van je zien, je gezicht, je figuur, je lengte, je huidskleur enz. Daarmee is het is dus een belangrijk communicatiemiddel, de ander kan een oordeel over je hebben vanwege je uiterlijk. Je kunt er zelf ook een oordeel over hebben. Hoe gevoeliger je hiervoor bent, hoe belangrijker het is om ‘er goed uit te zien’. 
Het plaatje dat je van jezelf hebt is het lichaamsbeeld, en als je vindt dat daar veel op aan te merken is kan het een negatief lichaamsbeeld zijn. 
Hoe onzekerder je bent over hoe je eruit ziet, hoe minder je jezelf accepteert zoals je bent, en dan spreken we van een negatief zelfbeeld. 
Niet alleen het uiterlijk maar wie je van binnen bent is niet wat je wilt, er is sprake van een minderwaardigheidsgevoel.
Dit gevoel komt niet zomaar uit de lucht vallen maar is het gevolg van onzekerheid over jezelf, wie je bent en wie je wilt zijn (lees: hoe je eruit wilt zien).

De oorzaak hiervan kan divers zijn, bijvoorbeeld kan het voortkomen uit ervaringen die je hebt opgedaan in je jeugd, wanneer je verschijning en manier van doen aanleiding gaf tot pesten, of wanneer je altijd te horen kreeg dat je er toch niet bij hoorde. Hoe het ook zij, zulke boodschappen kunnen je je hele leven blijven achtervolgen. 

Een specifieke groep is eetstoornissen. Teveel eten uit onvrede, of juist te weinig, kan een onvermogen zijn om met gevoelens om te gaan. 
Mensen die problemen hebben met aanraken en daardoor een negatief zelfbeeld hebben kunnen ook te maken gehad hebben met seksueel of lichamelijk geweld.

Haptotherapie richt zich op het innerlijk, op wie je in wezen bent en niet op hoe je zou moeten zijn. Daarbij is het van belang dat er respect is voor je gevoelens en onzekerheden. 
Alles draait om acceptatie van je gevoel, je lichaam, kortom, van jezelf. 
Daarbij is ervaren wat je voelt en weten, accepteren dat het er mag zijn van essentieel belang.

Formulieren

Online aanmelden