Na een hernia-operatie, jaren geleden, hield ik zenuwpijn

Het verhaal van Martha

Na een jarenlange zoektocht langs neurologen, fysiotherapeuten en nog veel meer peuten voor mijn chronische rug-en pijnklachten, ben ik mede dankzij haptotherapie bij Carolien echt beter in mijn lijf komen te zitten.
Ik heb een hernia-operatie ondergaan jaren geleden en had en heb nog steeds zenuwpijn.
Dankzij de gesprekken en behandelingen snap ik mijn lijf en de signalen die het geeft beter. Ik kan nu veel beter ontspannen, zodat er minder pijnbeleving is. Ik kan het iedereen aanraden; Carolien is een prettig persoon om je klachten over pijn, maar ook psychische problemen, mee te delen. De sfeer is veilig en warm.

Arno over lichamelijke klachten

Arno over lichamelijke klachten

Mensen komen in de praktijk en zeggen: Ik heb last van mijn lijf!

Rugpijn, nekklachten, hyperventilatie, het gevoel te hebben als een veer gespannen te zijn....veel van de lichamelijke spanningsklachten die er bestaan worden niet veroorzaakt door een onwillige spier of een zenuw-ontsteking, maar door de manier waarmee we omgaan met ons lichaam. Eigenlijk is het hetzelfde als het lampje dat gaat branden in het dashboard van je auto: Het geeft aan dat er iets niet goed gaat. Maar dan moet je dat signaal wel goed verstaan.
Veel lichamelijke klachten worden veroorzaakt door het negeren van de signalen en het overschrijden van grenzen. Meestal niet meteen, maar wel als dat heel vaak gebeurt.
Stel, je bent moe maar je vindt dat je dit nog af moet maken en dat, terwijl je lijf je laat weten dat het moe is.

Misschien vind je met je verstand, je hoofd, wel je door moet en dat lichamelijke klachten erbij horen. Het lampje brandt wel, maar je kiest er niet voor om er wat aan te doen. Dan is het niet meer dat logisch dat het lichaam gaat protesteren: jouw lijf heeft last van jou!

Haptotherapie richt zich op het voelen, je gevoel, en niet op wat je moet, of wat de norm is. Het gaat erom dat je weer contact maakt met je lichaam, dat je leert wat het lampje te melden heeft en er ook naar luistert en handelt. Zo raak je die spanning in het lichaam kwijt. Je lichaam zal je honoreren. In de therapie kan het dan bijvoorbeeld gaan om te ervaren wanneer je (lichaam) aan de grens zit zodat je een andere keuze kan maken dan door te gaan.


Dat ervaren is belangrijk omdat alleen het weten dat je moet luisteren vaak niet genoeg is. Je moet het soms letterlijk voelen.

Formulieren

Online aanmelden