Ik durf mijn gevoelens meer toe te laten en te delen

Het verhaal van Maria

Al enige tijd zat ik niet goed in mijn vel; ik was gespannen, had plotselinge huilbuien en sombere en angstige gedachten.
Op aanraden van een vriendin kwam ik bij haptotherapie uit. Vanaf de eerste sessie had ik het gevoel dat dit was wat mij verder ging helpen.
Praten over moeilijke dingen had ik al eerder gedaan en daar was ik ook goed in. Gesprekken met therapeuten leverde mij echter alleen op de korte termijn iets op.
Bij Carolien moest ik uit mijn comfort zone stappen en leren om te gaan voelen. Ervaren wat je gevoel is, waar je dat voelt en het accepteren. Iets wat ik vanaf jongs af aan niet gedaan had en wat in het begin vreselijk onwennig en spannend was.
Nu ben ik op een punt dat ik steeds meer al mijn gevoelens durf toe te laten en dat ik deze ook deel met anderen die belangrijk voor me zijn. Ook hebben de gesprekken mij geholpen om inzicht te krijgen in allerlei oude patronen.
Ik snap nu beter waar mijn gedrag en gevoel uit voortkomt en hoe ik op een andere manier met lastige situaties kan omgaan. Dit geeft me rust en veel vertrouwen voor de toekomst.
Carolien, ontzettend bedankt voor alle waardevolle lessen die je me hebt meegegeven!

Arno over angstklachten

Arno over angstklachten

Haptotherapie helpt je om weer in beweging te komen.
Waar stagneert de beweging? 
Heb je moeite met loslaten, wat laat je van jezelf zien, hoe ga je om met afstand en nabijheid, hoe is het met vertrouwen? 
Dus de volgende stap is om de ontwikkeling weer in beweging te krijgen. Waar loop je in vast? Hoe ga je met angst om?

Haptotherapie helpt bewustwording te verkrijgen in hoe je met jezelf, de ander en je omgeving omgaat. 
Bij gevoelscontact gaat het om het ervaren van de emotionele beweging. 
Mensen denken vaak dat ze contact hebben door elkaar aan te kijken. Toch is voelen een andere vorm van contact.
Gedachtes kunnen angsten oproepen, terug naar het wezenlijke contact kan je helpen om onderscheid te maken tussen wat voel je echt en wat is bedacht.

Formulieren

Online aanmelden