Ik moest uit mijn comfort zone om verder te komen

Het verhaal van Maaike

De afgelopen vijf jaar sprak ik met tussenpozen verschillende therapeuten om erachter te komen waarom ik steeds maar weer in een neerwaartse spiraal belandde.
En ergens over praten, dat kon ik eigenlijk prima. Het is zeg maar, mijn 'comfort zone'. Op een gegeven moment kwam ik niet meer verder, maar ik wist dat ik er nog niet was.
Toen las ik over Haptotherapie en dat dat gaat over het leren luisteren naar je gevoel en je lichaam. Ik dacht meteen: dat is anders, dat is uit mijn 'comfort zone', daar kom ik misschien verder mee. En dat was ook het geval.
Door de combinatie van gesprekken en de oefeningen heb ik ervaren dat mijn gevoel en mijn lichaam me vaak iets heel anders vertellen dan mijn hoofd. Dat heeft echt indruk op me gemaakt.
Iemand kan je vertellen dat je meer naar je gevoel en naar je lichaam moet luisteren, maar voor mij was het zo veel waardevoller en impactvoller om dat ook echt zelf fysiek te ervaren.

Arno over angstklachten

Arno over angstklachten

Haptotherapie helpt je om weer in beweging te komen.
Waar stagneert de beweging? 
Heb je moeite met loslaten, wat laat je van jezelf zien, hoe ga je om met afstand en nabijheid, hoe is het met vertrouwen? 
Dus de volgende stap is om de ontwikkeling weer in beweging te krijgen. Waar loop je in vast? Hoe ga je met angst om?

Haptotherapie helpt bewustwording te verkrijgen in hoe je met jezelf, de ander en je omgeving omgaat. 
Bij gevoelscontact gaat het om het ervaren van de emotionele beweging. 
Mensen denken vaak dat ze contact hebben door elkaar aan te kijken. Toch is voelen een andere vorm van contact.
Gedachtes kunnen angsten oproepen, terug naar het wezenlijke contact kan je helpen om onderscheid te maken tussen wat voel je echt en wat is bedacht.

Formulieren

Online aanmelden