Wat eerst in mijn hoofd zat, staat nu in de boekenkast

Het verhaal van Nino

Vijfenzeventig jaar en nog steeds een therapeut nodig. Alweer een probleem? Nee, nog steeds het probleem dat ik bij de vorige vijf of zes therapeuten niet heb laten “tackelen”. Mijn ontwijking-tactiek won het steeds van hun trukendoos en theoretische modellen. Was ik daar trots op? Nee, absoluut niet. Het gebeurde. Het is medio 2021, de problemen in mijn hoofd stapelen zich op en mijn lijf doet pijn. Maar deze keer geen psychiater of psycholoog. En zo liep ik op een ... lees verder ›

We begrijpen nu beter hoe verbinden en verbinding werkt

Het verhaal van Meike en Gerrit

Verbinden en verbinding zijn voor ons minder vanzelfsprekende woorden geworden. Pas door te ervaren hoe je verbinding maakt met je partner, bijv. door oefeningen, zijn wij gaan begrijpen en voelen hoe het werkt. Arno was in dit proces een vakkundige begeleider, sensitief en to-the-point. lees verder ›

Ik zie scherper wat ik wil en nodig heb

Het verhaal van Annabel

Carolien heeft mij geholpen om weer in contact te komen met mijn lijf, om te ervaren wat ik voel. Dit heeft mij geholpen om veel scherper in te zien wat ik wil en wat ik nodig heb. Mijn leven is op meerdere vlakken drastisch veranderd als gevolg van dit inzicht, lees verder ›

Het was een hele ontdekking dat ik ook 'nee' kon zeggen

Het verhaal van Vania

Dat nee zeggen ook een optie is, dat bleek voor mij een hele ontdekking. Nee ik heb geen zin, nee dat vind ik niet leuk, dat kwam niet in mijn hoofd op. Meer van oké, niet leuk, maar hoe gaan we t aanpakken, schouders eronder. Ik was heel ver van mijzelf vandaan geraakt. Meer bezig met wat heeft de ander nodig, doe ik de ander geen pijn, maar ondertussen raakte ik daardoor steeds verder van mijzelf vandaan. Ik wist echt ... lees verder ›

Haptotherapie heeft me inzicht in mezelf gegeven

Het verhaal van Anouk

Vanaf het eerste moment voelde ik me heel erg op mijn gemak bij Carolien. Zij voelde exact aan wat ik nodig had en benaderde me op een manier die passend en helpend was. Het was nergens zweverig en het heeft me veel inzicht in mezelf gegeven. Bij vlagen was het confronterend, maar op een manier die ervoor gezorgd heeft dat ik de tips die ik kreeg snel in de praktijk kon en wilde toepassen. lees verder ›

We leerden elkaar beter begrijpen

Het verhaal van Astrid en Henk

Het was een lange zoektocht en best lastig vaak, maar toch, stap-voor-stap leerden we elkaar beter begrijpen. Ook al was het soms moeilijk en moeizaam, beiden hadden we houvast aan de sessies. Arno wist ook steevast met zijn vragen een snaar te raken en dit motiveerde om openingen te blijven zien en door te gaan. Uiteindelijk zijn we er sterker uit gekomen met meer vertrouwen in elkaar en meer durf om kwetsbaarheid te zien, uiten, accepteren en bespreekbaar te maken ... lees verder ›

De balans tussen gevoel – denken - doen

Het verhaal van Peter

Gevonden : de balans tussen gevoel – denken - doen. Ik was al een lange tijd aan het worstelen met het feit dat er geen balans zat tussen mijn gevoel mijn denken en mijn doen. Ik zag het gebeuren maar kon het in deze fase in mijn leven niet veranderen. Carolien heeft me prima geholpen met het vinden van de lees verder ›

Wat ik denk is soms heel anders dan het gevoel

Het verhaal van Katinka

Haptotherapie was nieuw voor mij. Arno stelde duidelijke vragen waardoor ik ontdekte dat de analyse in mijn hoofd soms heel anders is dan het gevoel dat ik bij de vraag kreeg en ik ging daardoor herkennen wat mijn reactie patronen waren. Het heeft mij geholpen de conclusie in mijn hoofd naast die van lees verder ›

Ik durf mijn gevoelens meer toe te laten en te delen

Het verhaal van Maria

Al enige tijd zat ik niet goed in mijn vel; ik was gespannen, had plotselinge huilbuien en sombere en angstige gedachten. Op aanraden van een vriendin kwam ik bij haptotherapie uit. Vanaf de eerste sessie had ik het gevoel dat dit was wat mij verder ging helpen. Praten over moeilijke dingen had ik al eerder gedaan en daar was ik ook goed in. Gesprekken met therapeuten leverde mij echter alleen op de korte termijn iets op. Bij Carolien moest ik ... lees verder ›

De grootste ontdekking die ik heb gedaan: mijn eigen kleur

Het verhaal van Josefien

Het ging niet goed met me toen ik voor het eerst bij Carolien kwam. Ik verdronk bijna in emoties die ik nergens kwijt kon. Ik kende haptotherapie van jaren geleden in een andere plaats. Toch was de drempel om naar een nieuwe therapeut te gaan en daar mijn gevoelens bloot te leggen, heel groot. Maar wat ben ik blij dat ik ging. Een jaar lang heeft Carolien naast me gestaan. Wonderlijk hoeveel steun dat geeft. Carolien is kritisch en open ... lees verder ›