Kritiek krijgen riep sterke gevoelens van afwijzing op

Het verhaal van Willemijn

Ik ben een keer of vijf bij Carolien geweest omdat ik steeds tegen dezelfde lastige dingen aanliep in mijn hulpverlenersvak.
Als ik een bepaald 'soort' kritiek ontving, kreeg ik sterke gevoelens van zelfafwijzing, wat me onrustig maakte, en me letterlijk uit mijn slaap hield.
Het maakte dat ik me klein voelde en mijn kwaliteiten minder zag, wel verstandelijk maar niet meer gevoelsmatig..Ik zag alleen wat 'verkeerd' was gegaan..Voelde me een klein kwetsbaar meisje..Mijn eigen strenge innerlijke criticus deed daar dan nog een schepje bovenop..
Carolien liet me zien hoeveel of weinig ruimte ik innam t.o.v. de ander..deed me dat voelen met mijn lijf en de ruimte om mij heen en t.o.v. haarzelf. Het verbaasde me omdat ik van tevoren een ander beeld had van mezelf. Ze maakte me opnieuw bewust van het weggaan bij mezelf, bezig zijn met de ander maar daardoor niet meer voelen wat ikzelf nodig heb..
Het gevende in mij is sterk ontwikkeld maar in het ontvangende heb ik nog wel stappen te maken.. Onderwerpen als 'hoe kan ik goed bij mezelf blijven' en 'blijven voelen wat ik nodig heb' en niet wegblijven bij mezelf door maar met de ander bezig te
blijven...een enorme valkuil voor hulpverleners.
Het mooie van de verbinding ervaren tussen lichaam en geest is dat de moeiten/lasten zich vertalen in mijn lichaam.. Ook onderwerpen vanuit mijn jeugd over wat Goed en wat Fout is zijn besproken en bleken veel sterker in mij te leven dan ik vermoedde. Ik dacht daar al het een en ander in verwerkt te hebben...nee hoor, er bleken nog flinke resten aanwezig te zijn!Het was een eye-opener om dat te ontdekken. Onbewuste dingen bewust maken en daarmee aan de slag gaan! Carolien ik ben je heel dankbaar voor onze gesprekken, heb ze als verrijkend ervaren met een heel weldadig effect op mijn ZIJN!!! IK ben me meer bewust geworden over wat ik nodig heb op welk moment, getoetst aan mijn gevoel...en dat proces gaat door en door.. Je hebt door je goede observaties en luisterende houding vaak zo nauwkeurig mijn woorden teruggeven waardoor ik de kans kreeg om net weer anders tegen mezelf aan te kijken. Mijn reflecteren is daardoor verdiept wat me meer bewustzijn oplevert in het dagelijkse leven! Mocht ik nog eens hulp nodig hebben dan weet ik je te vinden! Dankjewel en wie weet tot ziens!!

Arno over balans in voelen en denken

Arno over balans in voelen en denken

Formulieren

Online aanmelden